There was an error in this gadget

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, June 25, 2011

celaru

assalamualaikum......

saya mulai penulisan ini dengan amarah......yang teramat lah sangat....sebab apa? iboh taok lahhh...yaaaa

anyway....apa kabar???

humm....curah-curah kan apa yang patut..

what i feel???

terukkk...

sedihhh...

confused....

macam-macam lagilah...

macam tiada harapan pun ada...tapi saya bersandar kepada yang SATU...Dialah sandaran terakhir...Dialah yang mampu memberi pengharan itu semula kepada saya...

kalau boleyh, saya mo sangat format balik data dalam ingatan saya neyh...saya mahu lupakan dia....saya mahu install perasaan yang baru, yang hanya ditujukan kepada yang SATU....

mainan syaitan sering menganggu...sering menghasut untuk kita bersama-sama hanyut dibuai, diulit dosa yang tidak kita sedari.....

siapalah saya.....hanya seorang muslimah yang punyai banyak kekurangan...yang masih banyak kelompangan.....yang masih banyak kejahilan......namun itu semua bukan halangan dan alasan untuk saya berusaha menjadi yang terbaik untuk bakal penyokong, pendamping, pelindung, saya nanti....

biarlah hasrat hati cuma saya sendiri yang tahu...doalah dan bersangka baik denganNya..aturanNya adalah yang terbaik...

Friday, June 24, 2011

MPPB....Welcome juniors..















Assalamualaikum semuaaa.....how are you???? long time no see.....hurmm..hai meyhhh????hehehehh..


Anyway, the MPPB for new students is over....Alhamdulillah....it's end successfully... I hope They (my juniors) will be a good students....yeee...hahahah...although not all of them are really "junior" to me...because some of them sama umur dengan saya...so...boleyhlahhhh..hihihi


Other than that, i'm glad that we are not receive any courses other thatn bahasa arab n pengajian agama...so, as teslian.....I'm still a junior....in other words....I'M A SUPER JUNIOR!!!...Wahhh...i like it...




By the way, once again, welcome to the club.....this is your faith ... to become Murabbi/Mursyid....


ANDALAH GENERASI YANG BAKAL MENDIDIK ANAK-ANAK BANGSA SUPAYA LEBIH MENGENALI-NYA, DAN JELAS AKAN SEGALA SURUHAN DAN LARANGAN-NYA...Moga segala usaha kita sebagai bakal guru dapat memberikan hasil yang terbaik untuk murid masa hadapan kita kelak...InsyaAllah....semoga kita dapat mengumpul "saham akhirat" Bersama-sama....>__<




Subhanallah....Alhamdulillah....Lailahailallah....AllahuAkbar!!!!!!

Monday, June 13, 2011

Sukanya~~~~

Lirik Kembali Pulang – Kangen Band


Bintang terlihat terang

Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang


Lihatlah dia mulai bernyanyi

Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali


*

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Akan kubawa dia terbang
Damai bersama bintang
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Betapa senang kudendangkan
Dan takkan kulepaskan

Saturday, June 11, 2011

(^__^)

Assalamualaikum..

Yehhh...dua minggu dah aku bercuti di dalam maktab tercinta..well, like biasa....everything is ok...

cerita tentang cinta...ya, aku neyh pon geli jugak lau mo cerita pasal neyh...aku suka alaminya..tapi bukan menceritakan apa yang aku alami....aku cerita selalunya cerita ma orang..bukannya tulis cerita kasi orang baca...apa sudah aku cakap neyh???hahahah

tapi kan.....Cinta memang perlu untuk kita...kalau tanpa cinta....maka tiadalah kita, tiadalah benda-benda wujud disekeliling kita..kenapa???? 

tanpa cinta dari ibu dan bapa kita, maka tiadalah kita lahir di dunia....


Paling penting....


tanpa cinta dari Yang Maha Kuasa...MAKA tiadalah terciptanya alam neyh...kenapa???Dunia neyh selain daripada merupakan medan untuk kita mengumpul bekalan secukupnya ke akhirat nanti, tapi di sini jugalah Allah mahu uji hambanya....uji sejauh mana KECINTAAN hambaNya kepada Maha Pencipta..

tanpa rasa Cinta daripada Allah kepada hambanya, takkanlah kita merasa nikmat yang DIA sediakan....Allah cintakan hambanya...sehingga setiap hembusan nafas kita, diberi secara percuma...subhanAllah...tapi alangkah hibanya tatkala tidak semua menyedari hal ini..dengan cintaNya kita dapat hidup dalam keadaan aman dan damai..walaupon ada sesetengah yang hidup dalam keadaan yang amat susah...namun, setiap kejadian itu, ada hikmah....DIA tahu apa yang terbaik untuk hambaNya...

tugas kita sebagai 
HambaNya,Carilah cintaNya....balaslah CintaNya...Rebutlah cintaNya..berkongsilah cintaNya....disamping mengerjakan segala suruhanNya dan tinggalkan laranganNya.....disamping itu, cintailah Rasulullah S.A.W....manusia mulia yang akan membela nasib kita sebagai umatnya diakhirat kelak insyaAllah....

p/s

mo pesan neyh...lau mo bercinta, berpada-padalah....kawan saya pernah nasihat...'jangan bercinta ngn manusia lebih2, nanti Allah tak suka"...

JANgan buat benda bodoh kalau orang yang kita cinta tue tak balas cinta kita, "break" kita or whatso ever....Aku harap sangat kamu jangan buat perkara yang bodoh...Allah dah kasik kita akal fikiran kan?? jadi, kita guna akal tue untuk berfikir..."berbaloikah aku buat benda bodoh neyh semata-mata kerana si polan"....istighfar banyak-banyak..sebab, kalau  aku lah...cewek aku mo bunuh diri keciwa kunun, kasi calar2 tangan ka....satu jak perkataan yang paling sesuai..BODOH..hahah...tambahlah aku tak mo bebaik n balik semula dengan orang macam tue..

susah mo kekalkan satu hubungan tue hingga ke akhirnya..untuk remaja macam kita neyh, perghhhh..time neyhlah hangat mo becinta-cinta kan?? tapi ingat abang-abang, akak-akak, adik-adik, selagi kita tiada ikatan yang sah, mana yang xpatut diberi tue, jangan beri dahulu...paham-paham jak lah ya??? jangan lah percaya lau diorang cakap mo bukti2 cinta....tipuuu jak tue..hahha..hati-hati mencari kawan....kalau mo tau orang tue baik atau tak, dia takkan lakukan sesuatu yang akan merugikan diri kita...ney pesanan spesial tuk kawan pompuan...lelaki yang baik, dia akan jaga kita dengan tak melakukan sesuatu keatas kita...i mean, he'll not doing something would hurt us...iskkk...yang penting totally jaga kita tanpa ada sentuhan dimana2...haaa...begitulah maksud aku...dia akan jaga kita n jaga diri dia jugak supaya tak menspoilkan kita...tapi jangan pulak kita yang dijaga, kita pulak yang menspoilkan diri sendiri....

ingat tau...cinta manusia bukan segala-galanya...muhasabah diri juga neyh untuk diri sendiri...aku pon manusia biasa jugak..punya perasaan, jantung...hahah...

aku dah install cinta baru...cinta yang aku sendiri pon tak pasti..aku harap, aku tak berharap apa-apa..hahhaha..aku takut lah mau berharap-harap neyh...aku mo jadi menantu yang baik...aku pon mo kasi mom n dad aku menantu yang baik...bukan hantu..hahah...

lagipon, kawan aku yang lagi sorang pernah pesan, "kalau mau jodoh yang baik, doalah dari sekarang...ustazah aku selalu cakap macam tue"..hahaha

serius, aku tak boleh lupakan orang tue...semakin aku mo lupa, makin jugaklah dia dekat....Ya Allah, kalau itu yang terbaik untuk aku, maka peliharalah hubungan kami...satukanlah hati-hati kami untuk saling mencintai semata-mata keranamu ya Allah..

so, sekarang ney, aku perlu "topup" setiap inci perincian untuk menjadi 
1) manusia yang reti bersyukur
2) anak yang solehah
3) kakak contoh..
4) pelajar contoh
5) guru berkaliber...dan daie...
6) isteri solehah
7) menantu solehah

ya, aamiin..insyaAllah..doakan laah ya...
paling penting, aku sayang family aku..aku cinta ma family ku...that's for sure...tuk that particular person, I do love u...BUT, I won't say it if u r also not so sure about it..juz don't let me hurt...just say no when u r exactly not the one for me...please don't make me wondering...cz i really dun't like it...i'm sincere wif u...yehhh...jiwang....pesanan penaja jak tue...but surely..i'm SEEKING for HIS love.....insyaAllah.....



Wednesday, June 8, 2011

3.55 a.m

Assalamualaikum.....


Haaa...rajen pulaknya aku update2 blog neyh kan??? time2 macam neyh mang lah rajen....sebab, ndakda kerja mok di buat....tp sebenarnya aku pon tatau apa motif ku menaip-naip di pagi-pagi buta....bagus aku p tidur balik kan???? macm best pulaknya tido balik...


Oleh kerana dah terlanjur, aku guna peluang neyh untuk menyatakan apa yang betul-betul "flash" dr otak aku....tadi kan aku tido awal(sejak duty koperasi maktab), so, ramailah mimpi yang aku dpat....tapi, antara mimpi yang aku tidak bkeyh blah>>>(blah/ belah/ bla), mimpi maen game tembak-tembak zombi...bolehnya.....kawan aku punya pasal lah tue.....


Selain daripada itu,>>>(ayat SKEMA  BM) huhuh, aku termimpi arwah nek aku yang aku panggil "mak"... aku mimpi aku, adik beradik aku n mum aku beserta nek akuu pergi ziarah pusara atok aku....tp, tempat yang kami ziarah tuh sebenarnya pusara nek aku....>>>>(???lost 4 5 seconds....)


But, ada satu part tuh, my mum n my siblings pergi pulang rumah dulu, tinggalkan aku ngan nek aku...kami bersihkan pusara tuh...i don't know what the message is...or maybe because i miss her too much....she's the one who took care of me since i was a baby...and now my eyes getting wet.......(>,<)....


Al-Fatihah for her....


By the way, ramai lagi yang aku rindu....my family of course....my friends for sure....and my less than 3????? not so sure....because i only miss someone who miss me...and i guess there were no ample misses for me from my less than 3...ya ka????? tataulah eh.....yang penting, diorang semua happy...doakan yang terbaik tuk semua orang...insyaAllah sama-sama dapat berkat kan?????


daaaaa...(>__<)

P/S: like i said before, when  u miss me, just say... I MISS U...

Monday, June 6, 2011

less than 3....

░▒███████
░██▓▒░░▒▓██
██▓▒░__░▒▓██___██████
██▓▒░____░▓███▓__░▒▓██
██▓▒░___░▓██▓_____░▒▓██
██▓▒░_______________░▒▓██
_██▓▒░______________░▒▓██
__██▓▒░____________░▒▓██
___██▓▒░__________░▒▓██
____██▓▒░________░▒▓██
_____██▓▒░_____░▒▓██
______██▓▒░__░▒▓██
_______█▓▒░░▒▓██
_________░▒▓██
_______░▒▓██
_____░▒▓██



I send This Love to person whom I love.....




fill in this blank..




I LOVE _____________


_____ LOVE ME...




DAD LOVE MUM


I LOVE ALL MY ___________




ESPECIALLY YOU!!!!!!!!!!!!












Apalah aku merepek petang-petang neyh kan...

tapi,,, serius beb...today was a fairy taleeee...>>>>sap td ku download lagu neyh..hahahaha
no lah...today was a blasted fatigue day.....well.....mo ku ceritain neyhh..


semalam aku masak tomyam...projek time cuti bersama dayang Khairunnisa........ULANG SUARA....dayang Khairunnisa........
hahahah.......biarpon x secukup rasa tomyam ku...yang penting ikhlas ku buat tuk mengisi perut ku n sahabat ku....

perantau.......merantau....jau.....d negeri orang......


maam mna aku masak???? aku pon tatau...bukan memasak pon tuh...merebus ku rasa....masak pakai dapur bujang...A.K.A...rice cooker....ndak pernah dibuat org kan????hahahah



well...mood berpon penat....yang penting happy..buat kerja nawaitu lillahi taa'la....insyaAllah kerja suma manyak senang.....muka manyak senyummm(>_____<)




           ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

                   ▒▒▒▒▓▒▒▓▒▒▒▒
                  ▒▒▒▒▓▒▒▓▒▒▒▒
                   ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
                  ▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▒                                       >>>>chumilllllll (><,)
                   ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒
                  ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒                                    

                                                           
                                           
                                          

hihihihi....lagi satu...perlu diingat bahawa...aku punya banyak komitmen time cuti neyh....

1> completekan buku grammar perisa oren....uiksssss....salah..warna oren.....





2> jaga koperasi...paertime...buat waffle....kira duit...tekan2 kalkulator...kikikiki

3> tengok-tengokkan anak jijah n jijah sekali....(tengok jak).....hahaha, kasik makan la  juak bha....

4> seblom ku terlupa....JOURNAL ENTRY FREE WRITING!!!!! AND 15 NEW WORDS!!!!!!! 
                                            AZAM IRFINEY!!!!!


5> JAGA DIRI>>>>OP Chossss laaaa..hihihi

6> typing3.....typing.....typing.... till the last KEYBOARD DROPPED...hihihi....

7> JAGA KEBUN ATOOOL...ya...ini penting...amanah neyh dari kawan aku.....mesti jaga....SAMBIL-SAMBIL, aku putik sayur nya n aku bagi warden kami (XPERLU DINYATAKAN NAMA) n, MASAK TUK DIRIKU dan Kawanku...



MAKA DENGAN INI...bukanlah dengan itu...jangan nak Membongak!!!!! kuikuikui...


itu sadjakkkkkkkk=)





Sunday, June 5, 2011

4th june 2011









Assalamualaikum................
humm...sory lah....xda mood nak update2....lagipun tengah bengang sebab x dapat nak tukar background image neyhh...masih belajar lah katakan...tapi bikin panas jugak lah.....humm...kenapa 4 june ya??? sebab, tatkala kalender bernombor 4, hanset berbunyi-bunyi(alarm birthday sendiri) pada saat dan ketika inilah sebenarnya usia ku telah berganjak berubah angka...daripada 18 tahun ke 19 tahun...yaaaaaa...mum!!! dad !!!!! anak kamu sudah meningkat dewasa...dengan berlakunya perubahan angka ini jugaklah, melambangkan usia perkahwinan mum n dad ku...wahhh...SEMBILAN BELAS TAHUN oooooo..ULANG SUARA......19!!!!!yehaaaa~~~~ >>>sukak pulak.....huhuhu
ya, macam sorang budak kat maktab aku cakap, tanggungjawab seiring usia....well...not very much my responsibility will take place...>>> betulkah jugak ayat ku tue??? humm...biarlah...sukak atikulah...blog ku kan???? biarkan buruk...yang penting seni itu ada dimata ku...cehhh...merapu tah apa2....lagipun, yelah, aku cuma tua lagi setahun ja pon...tanggung jawabku sebagai pelajar tetap sama.....tanggungjawabku tuk mum n dad also remain the same...i wanna b a good Muslimah N also anak solehah tuk mum n dad ku...jadi contoh kepada adik-adik ku.....akak sulung mesti kasik contoh yang baik kan???haaaa....aku expert tuh..hihihhi...tedaaalah....aku buat yang termampu ja lah....by the way, dah tua-tua neyh kan, masih jugak ada perasaan mo sambut birthday...manusia biasa juak aku neyhh..........

sejarah menyambut birthday>>>



1> 4june 2008, time neyh, aku kat sandakan...sambut birthday paling best...kenapa???? dalam utan joe....kami 4 org sambut diambang 4 june....c rika....memeng.....aku...n lagi sorg....i'm so sorry....x ku ingat..hahahah....pagi tu pulak, kawan baekkkkk ku c memeng neyh bagi aku hadiah yang terbaik punyaaaaaaaaa.....POKOK KAYU REPUT BEHANTAK DIKEPALA.......best kan???? bedengung palak ku ooo....naseb kawanku....nanges o kami dua time tuh...berabis si kawan mintak maap..hihihih...time tuh sebenarnya kami tengah carik siput..>>>bukan siput babi ya....siput bakau....the end..SEPILOK LAUT punya utan... d SANDAKAN....best tahap cipan...

2> 4june 2009 (25 minit kemudian)haaa... time neyh, pon spesial juak....baru balik dari utan...dari utan TABIN WILDLIFE CENTRE....d lahad datu....tempat neyh pon lebih kurg ebat juak lahhh...tp lepas tuh aku tatau mcm mna birthday aku disambut...tuttt...tuttt...tuttt.....LOST

3> 4june 2010 yang ney lagilah.....birthday ku...tp kan.....p sambut di kenduri rumah kawanku pulak..huhuhu....tapi best jugaklah...kenapa yaaa??? sebab kawan-kawan lelaki ku banyak temankan aku keluar time neyh....memang aku sorang jak perempuan....>>>>isk isk isK...kebetulan terjumpa...tapi aku pon tatau apa tujuanku turun bandar time tuh....seminggu pas itu, kami sambut birthday aku n Azmi SEKALI....ramai2 kami p makan d kfc..hahaha...best....miss da moment...thanx all my beloved friends....hihihih

4>4 june 2011....yaaa.....neyh...huhuhuhu...sangat sedih...terpaksa sambut dalam suasana baru... jauh dari yang TERSAYANG>>>>mum n dad, wawa, gg, bb, nani, afiz.....n suma family2 n kawan2 lama...

KERANA.......AKU X pulang ke tawau.....huhuhuhu...kesian dehhhhhhhhhhh...kenapa x pulang? pulang nanti time raya lahhh...>>>blup blup blup....balik kepada tajuk....
haaa....aku sambut dengan beberapa kawan aku...airat kemuning, bainun, dayang.......seriously, aku hampa time tuh...kenapa? sebab, aku keluar ari tuh dengan dayang...syiok2 membeli n membelah...skalinya terlupa mo bli makanan kawanku n untuk aku jugak lah.....cepat2 aku keluar dari giant tuh n pegi KFC...hampa.....tutup....lama ku mengidam mo makan benda tuh....tiba2 x sempat beli pulak..uwaaaaaa...mo ngalir air mata den....tapi aku sabar jakk...aku beralih ke pizza hut....[aku; bang, nak order... abg(bukan abg aku ponnn): alah dik...dah x amik order]
aku melangkah pergi dengan hati n wajah yang hampa..(=_=)"....
kawan aku kasik nasihat....xpalah Fiy...bukan rejeki..len kali lah yaaaa....

uwaaa.....dah lah time dekat giant..mood{yeyeh..mo beli kek coklat..kek coklat!!!} last2 teda sudah..abis sudah kenak jual....
3 kali ku hampa o....xpalah...sabar ja lah..memang betul..xda rejeki kan....tapi, aku ada beli selipar jalan baru n kasut baru..wawawawawa...hadiah untuk diri sendiri...sejuk jugaklah atiku sikit..hahahah.....


>>balik bilik.....[FIYYYY!!!!!>>>>bainun jerit sambil tunjuk ke arah objek yang begitu asing buat diriku....] aku tengok ada goodie bag wana biru....bainun suruh bukak....skali tengok...dia kasik baju..hihiihi..hadiah ari jadi yang first buat ulang tahun ketuaan ku yang ke 19...hahhaha...warna ijau tuh...GO GREEN!!!! hahahah...THANK YOU VERY MUCH DEAR FRIEND!!!!!!!!!!


SEINFINITI terima kasih jugak aku tujukan kat suma kawan2 aku yang wish dalam henset......n facebook....i really appreciated it.....i hope with all ur du'a, i can be a useful person untuk agama, bangsa dan negara!!!!!







ITU JAKLAH...PENAT KU MOK TAIP2 NEYH...BUKAN ADA JUGAK YANG BACA POST KU...
hahahahahhahahah...sukak2 ku lah mo tulis apaaa....yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!